Notícies

« Back

Conseqüències de la COVID-19 en la salut mental de les persones

Conseqüències de la COVID-19 en la salut mental de les persones

 
 Microconferència de Rafael Tabarés, "Malestar emocional (i esperança) en temps de COVID-19"

 


 
Els problemes de salut mental (trastorns d'ansietat, depressió, estrés posttraumàtic, addiccions) que en 2019 s'estimava que afectaven un 11% de la població general "han augmentat l'any de la COVID-19 fins al 40-50%". Així ho ha assegurat el catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València, Rafael Tabarés, en una microconferència impartida en el Club de Trobada Manuel Broseta, per a analitzar les conseqüències que la COVID-19 implica en la salut mental de les persones.
 
Tabarés afirma, a més, que "1 de cada 8 persones que ha tingut coronavirus és diagnosticada amb la primera malaltia psiquiàtrica o neurològica en els sis mesos de la prova positiva".
 
Negació, ira i por
 
El catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València assegura, a més, que la pandèmia provoca sentiments com la negació, la ira i/o la por. "Una por intensa, a vegades desproporcionada i irracional", segons Tabarés. I afig que "es té por al contagi i al contagiat, ens inquieta dormir malament i ens espanta la quarantena".
 
En la microconferència "Malestar emocional (y esperanza) en tiempos de COVID-19", Tabarés reflexiona sobre l'impacte psicològic i psiquiàtric de la pandèmia, sobre les reaccions emocionals que es poden detectar vinculades al coronavirus, sobre les oportunitats que s'obrin en aquests temps difícils i sobre el malestar general de la societat en el context de la pandèmia mundial.
 
La intervenció de Rafael Tabarés pot veure's en aquest enllaç.