Web Content Display

Comisión de expertos

El Comité de expertos está formado por un grupo de expertos y expertas independientes, de carácter consultivo con las siguientes funciones:

  Definir los temas para la convención a través de un proceso deliberativo
  • Asesoramiento sobre la forma y medios de transmitir la información 
  • Funciones de apoyo y asesoría
  • Informar al comité de seguimiento 

 

El comité de expertos está integrado por los siguientes miembros:

Comité d'experts

Antonio Ariño Villarroya és catedràtic de sociologia de la Universitat de València. Dirigeix el Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim. Entre les investigacions i publicacions més recents destaquen: Pràctiques culturals a Espanya (Ariel, 2010), La secessió dels rics (Galàxia Gutemberg, 2016) amb Joan Romero; Cultures Obertes, Cultures crítiques (2019, Tirant lo Blanch). En aquest moment, realitza un estudi sobre la prostitució en la Comunitat Valenciana i una investigació sobre Anàlisi cultural i desigualtat.

 
 
 

Comité d'experts

José Álvaro Bonet Plá Doctor en Medicina i Cirurgia. Mèdic de família. Especialista en Psiquiatria Gerent del Departament València-Clínic-Malva-rosa

 

Comité d'experts

Bàrbara Blasco (València, 1972) és periodista i escriptora. Amb la seua novel·la "Diuen els símptomes" va obtindre el Premi Tusquets i el Premi de la Crítica Valenciana en 2020. Anteriorment havia publicat les novel·les "Sort" (2015) i "La memòria del filferro" (2018) amb l'editorial Contraban. És llicenciada en Periodisme per la Universitat CEU Cardenal Herrera amb Premi Extraordinari de carrera. Fa classes d'escriptura creativa i escriu a València Plaza, a les Províncies i en El País. 

 

Comité d'experts

Adela Cortina és Catedràtica Emèrita d'Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València, membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, directora de la Fundació ÉTNOR, Doctora Honoris causa per diferents universitats nacionals i estrangeres, Premi Internacional d'Assaig "Jovellanos" 2007, Premi Nacional d'Assaig 2014, Premi de Drets Humans del Consell de l'Advocacia Espanyola, Premi Paraula, va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana 2017. Com a becària del DAAD i de la Humboldt-Stiftung, va aprofundir estudis en les Universitats de Munic i Francfort, on va treballar amb Karl-Otto Apel i Jürgen Habermas, creadors de l'ètica del discurs, que va introduir en el món espanyol i iberoamericà. Treballa en qüestions d'ètica (tant de fonamentació com d'aplicació a l'educació, la política, les empreses, els mitjans de comunicació, les professions i la intel·ligència artificial) i de filosofia política (ciutadania, democràcia, desenvolupe humà o cosmopolitisme). Els seus últims llibres són Aporofobia, el rebuig al pobre (Paidós, 2017) i Ètica Cosmopolita (Paidós, 2021)

 

 
 
 

Comité de expertos

Manuel Gómez Beneyto Psiquiatra jubilado, especializado en epidemiología psiquiátrica, psiquiatría social y psicoterapia. Ha ejercido de Jefe de Servicio en diversos hospitales psiquiátricos y recientemente como Coordinador del Centro de Salud Mental Malva-rosa. Ha sido Catedrático de Psiquiatría y Psicología Médica de la Universidad de València y Coordinador de la Estrategia en Salud Mental del Sistema Nacional de Salud.

 

 

 

Comité de expertos

Nel González. Familiar de una persona con trastorno mental, llegó al movimiento asociativo en el año 2000, como voluntario en la asociación AFESA FEAFES Asturias en Gijón. Allí comenzó dando cursos de tratamiento del cuero, formándose posteriormente en auxiliar de psiquiatría y terapia hipnótica, lo que le abrió las puertas para ser capacitador en los grupos de apoyo de Gijón.
Enseguida le pidieron formar parte de la Junta Directiva de la asociación, de la que se convirtió en secretario llegando en 2004 a ocupar el cargo de presidente de AFESA, representante en el CERMI de Asturias y representante en la Confederación, donde ocupó el cargo de tesorero en 2005. Posteriormente se hizo cargo de las funciones de secretario y desde junio de 2012 hasta octubre de 2015 fue el vicepresidente de la Confederación, convirtiéndose en presidente el 24 de octubre de 2015.
Con amplios conocimientos en creación de empresas, economía social y voluntariado, ha formado parte también de la Plataforma de Voluntariado de la empresa donde ha trabajado hasta su jubilación, Arcelor Mittal, desde donde ha tenido la oportunidad de relacionarse también con los integrantes de la Arcelor Mittal Foundation.
 
 
 

Comité de expertos

Manuel Monfort. Profesor Titular de Universidad en el Departamento de Didáctica de la Expresión Musical, Plástica y Corporal, Unidad Docente de Educación Física de la Facultad de Magisterio de la Universitat de València. Doctor en Educación Física. Especialista de la materia Artes Escénicas para el acceso a la Universidad por la Universitat de València. Decano de la Facultad de Magisterio de la Universidad de Valencia (2013-2018). Director del Máster de Investigación en Didácticas Específicas y Coordinador del Programa de Doctorado de Didácticas Específicas de la Universidad de Valencia (2018-2020). Experto en educación para la salud y en la formación del profesorado.
 

 

Comité d'experts

Sacramento Pinazo, Professora Titular de Psicologia Social. Universitat de València. Doctora en Psicologia i Llicenciada en Pedagogia. Màster en Psicologia Comunitària. És coordinadora de la Unitat d'Investigació Intervenció Psicosocial en Envelliments i Cures al llarg de la Vida de la Facultat de Psicologia (Universitat de València).  Des de 2005 Presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i ha sigut Vicepresidenta de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (2015-2019).

 
 

Comité d'experts

Juan Romero és catedràtic de Geografia Humana i membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) a la Universitat de València del qual va ser el seu primer Director. Ha sigut professor en aqueixa Universitat en les Titulacions de Ciències Polítiques i de l'Administració, Periodisme, Història i Geografia, així com en diferents Màster. Ha sigut també Visiting Scholar en la School of Geography en la Universitat de Leeds. Durant els últims anys ha centrat la seua activitat investigadora en el camp de la governança multinivell, organització territorial de l'Estat, polítiques públiques i Estat de Benestar. Ha participat en qualitat d'expert en el procés d'elaboració de diferents informes, Estratègies i Plans tant per al govern central com per a diferents Comunitats Autònomes.

 

Comité d'experts

Llum de Myotanh Vázquez Canales  Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Doctora en Medicina per la Universitat de València.  És coordinadora del Grup Nacional de Salut Mental de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC), membre del grup del *Medicament i Salut Mental de la Societat Valenciana de Medicina de Família. Membre del grup d'investigació en Atenció Primària de INCLIVA. Tutora de residents i col·laboradora docent de la EVES. Col·labora de manera activa amb la plataforma ciutadana ACDESA per la defensa de la Sanitat Pública.