QUÈ ÉS

 
EN QUÈ CONSISTEIX AQUESTA CONVENCIÓ?
 
És un procés pioner que s'impulsa des del Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives amb l'objectiu d'involucrar a qualsevol ciutadà del carrer en la deliberació d'un assumpte públic de tant relleu com la salut mental.
 
 
QUÈ ÉS UNA CONVENCIÓ CIUTADANA?
 
És una manera d'associar la ciutadania a la presa de decisions de polítiques públiques que s'està duent a terme en molts països. Aquesta Convenció reunirà un grup de 70 persones seleccionades aleatòriament que conformen una mostra descriptiva de la població de la Comunitat Valenciana, per a deliberar i arribar a propostes o recomanacions sobre la següent qüestió: Com ha d'abordar-se la salut mental, drogodependències i conductes addictives a la Comunitat Valenciana?
 
PER A QUÈ S'ACTIVA AQUESTA CONVENCIÓ?
 
Esperem obtenir una sèrie de recomanacions que servisquen per a orientar les actuacions en matèria de salut mental en els pròxims anys. El Consell es compromet a respondre per escrit a cadascuna de les recomanacions en: un mes, sis mesos i un any després de la publicació de les recomanacions
 
QUÈ SUPOSA FORMAR PART D'AQUESTA CONVENCIÓ?
 
La seua participació significa la possibilitat de conéixer de primera mà la situació de la salut mental i deliberar amb la resta de membres de la Convenció. Vosté serà un dels protagonistes que, amb l'assessorament d'un grup de persones expertes, elabore un conjunt de recomanacions sobre com abordar   aquesta   problemàtica.   Per   això, ha d'assistir a les reunions programades i participar en la deliberació.
 
COM HA ARRIBAT A VOSTE AQUESTA CARTA? 
 
R: Per a obtenir els 70 membres de la convenció s'ha utilitzat com a marc mostral la població major de quinze anys resident en la Comunitat Valenciana que disposa del Sistema d'Informació Poblacional (*SIP) de la Conselleria de Sanitat.
 
La Conselleria de Sanitat ha obtingut una mostra de 9.000 persones mitjançant mostreig sistemàtic ordenant el fitxer per les variables: nivell de renda, urbà/rural, edat, sexe, província i departament de salut de residència
 
Vosté és una d'aquestes 9000 persones. De totes les que emplenen el qüestionari via web o de manera telefònica, es realitzarà una segona estratificació anonimitzada, seleccionant a 70 membres titulars i 70 suplents generant una mostra demogràfica i socialment descriptiva de la població de la Comunitat Valenciana.
 
El resultat d'aquest segon mostreig serà notificat als integrants de la convenció mitjançant correu electrònic o telèfon
 
QUI SUPERVISARÀ LA CONVENCIÓ CIUTADANA?
Existirà un panell de persones expertes i un comité de seguiment per a supervisar el procés deliberatiu.
 
Si vol conéixer la composició del panell de persones expertes i el comité de seguiment pot fer-lo en el següent enllaç:
 
 
QUINS REQUISITS HA DE COMPLIR PER A FORMAR-NE PART?
 
R: Haver rebut aquesta carta, que és una invitació transferible a les persones amb què conviviu. Heu de saber, no obstant això, que només pot apuntar-s'hi una persona per cada domicili i s'ha de complir dos requisits:
 
·  Tindre com a mínim setze anys i ser resident a la Comunitat Valenciana
·  No ser un càrrec electe a escala municipal, autonòmica, estatal o europea.