Notícies

« Ves enrere

Rafael Tabarés es reuneix amb els agents clau per a informar sobre la creació d'una ‘Taula’ sobre salut mental en la Comunitat Valenciana i la publicació del Pla d'Acció

Rafael Tabarés es reuneix amb els agents clau per a informar sobre la creació d'una ‘Taula’ sobre salut mental en la Comunitat Valenciana i la publicació del Pla d'Acció

El Comissionat de Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives va convocar una reunió amb els agents clau de la salut mental de la Comunitat Valenciana.

L'acte ha tingut lloc el dilluns 3 d'abril, a les 13.00 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau (C/ Universitat, 2, València) amb l'objectiu de la creació d'una ‘Taula' en la qual estaran implicats tots els agents clau de la salut mental de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, el Comissionat Rafael Tabarés també ha donat detalls sobre la publicació del Pla d'Acció en el lloc web del Comissionat:

https://comissionatsalutmental.gva.es/va/descarrega-el-pla

"S'ha aconseguit que el Pla no haguera d'esperar als pressupostos de l'any que ve. La Convenció va ser un passeig, el difícil ha sigut aconseguir entrar en els pressupostos de 2023", ha explicat el Comissionat als assistents.

En aquesta tessitura, Tabarés ha recordat les propostes dels agents clau i que, en concret, l'Acció 8 del Pla d'Acció tracta sobre governança. "Té com a objectiu demanar comptes des de l'Administració i comptar amb tots i totes per a impulsar i mantindre interés en la salut mental durant els pròxims anys. Per això, s'ha elaborat un esborrador Decret d'una ‘Taula' per al Pla d'Acció", ha asseverat el Comissionat.

La idea és que aquesta ‘Taula' treballe en el desenvolupament d'algunes accions i compte amb els agents clau; a més del Comissionat, Conselleria de Sanitat, Educació, Universitats, Habitatge, Treball, Hisenda…

"Volem que hi haja rotació en la ‘Taula'. Estaria molt bé que entre tots plantejàrem proposades sobre aquest tema", ha afegit.

Després, els assistents han pogut preguntar al Comissionat sobre la ‘Taula', el Pla d'Acció o altres qüestions relacionades amb la salut mental.