Notícies

« Ves enrere

Rafael Tabarés en ‘InclusEU’: “El gran canvi amb la pandèmia és que els problemes mentals s'han posat en el centre de l'agenda ciutadana, política i dels mitjans de comunicació”

Rafael Tabarés en ‘InclusEU’: “El gran canvi amb la pandèmia és que els problemes mentals s'han posat en el centre de l'agenda ciutadana, política i dels mitjans de comunicació”

Rafael Tabarés, Comissionat de Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, ha realitzat una ponència durant el matí del divendres 10 de març en el Centre Cultural de Rafelbunyol en el marc del projecte ‘InclusEU'. 
 
La conferència del Dr. Tabarés ha portat el nom de ‘Mental Health, Youth and Well-being after Covid19: situation and good practices' (Salut Mental, Joventut i benestar després del Covid19: situació i bones pràctiques). 
 
 

 

"El gran canvi amb la pandèmia és que les malalties mentals, els problemes mentals, s'han posat en el centre de l'agenda ciutadana, l'agenda política i l'agenda dels mitjans de comunicació. La pregunta és: quant durarà això i quines són les nostres solucions?", ha manifestat el Comissionat durant la seua intervenció.
 
InclusEU és un projecte europeu destinat a la joventut, de cooperació entre 8 ciutats europees i que se centra en l'intercanvi d'experiències, el diàleg intercultural, el debat i la reflexió conjunta. 
 
El projecte té una duració de 24 mesos i aquest és el primer de huit trobades internacionals en els quals els joves reflexionaran i debatran sobre aspectes relacionats amb l'eixida de l'exclusió social mitjançant el voluntariat, a través de conferències, tallers, discussions obertes o debats.
 
Després de la reunió a Rafelbunyol els dies 10 i 11 de març de 2023, el projecte ‘Incluseu' seguirà en ciutats com: Lasi (Romania), Budapest (Hongria), Fingal Country Concil (Irlanda), Deão (Portugal), Rzeszów (Polònia), Molfetta (Itàlia) i Herlen Country Concil (Holanda). 
 
La celebració de ‘InclusEU' naix amb la idea d'incloure a aquells joves o ciutadans el desenvolupament econòmic dels quals, personal o social s'ha vist afectat per les conseqüències de la pandèmia de Covid19.