Notícies

« Ves enrere

La jornada ‘Continuem parlant de Salut Mental’ ret homenatge el Dr. Mikel Munárriz

La jornada ‘Continuem parlant de Salut Mental’ ret homenatge el Dr. Mikel Munárriz

"Continuem parlant de salut mental". Aquest ha sigut el lema de la jornada que s'ha celebrat durant la vesprada del dimarts 13 de juny en el Centre Cultural La Nau, de València, i que ha sigut organitzada pel Comissionat de Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives.

 

 

Prop d'un centenar de persones (teixit associatiu, col·legis professionals, societats científiques, membres de la convenció ciutadana, comité d'experts i de seguiment…) han assistit a un acte que ha servit com a homenatge al tristament mort Dr. Mikel Munárriz Ferrandis, qui fora Coordinador de l'Oficina Autonòmica de Salut Mental i una de les persones que més han ajudat al fet que el Pla d'Acció del Comissionat Rafael Tabarés siga una realitat. 
 
El Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i la Magnífica Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, han sigut els encarregats d'inaugurar l'acte. Tots dos van donar les gràcies al Comissionat pel seu bon fer i els assoliments aconseguits, com la celebració de la Convenció Ciutadana de la Salut Mental i haver involucrat a la ciutadania per a aconseguir 27 recomanacions que, moltes d'elles, s'han tingut en compte en l'esmentat Pla d'Acció. 
 

 

Tot seguit, es va projectar el documental de la Convenció Ciutadana de la Salut Mental de Javier Álvarez. La majoria dels membres d'aquesta convenció han sigut presents i van quedar molt contents amb el resultat. Després de la visió de la pel·lícula, ha tingut lloc una taula redona amb el mateix Javier Álvarez juntament amb Alba Ruipérez, Eduvigis Torres i Carlos Sant Joan.

Després, es van mostrar unes imatges de Mikel Munárriz i, posteriorment, Rosana Corral (amiga, col·lega i alumna de Mikel) va pronunciar unes emotives paraules en la seua memòria. Per a finalitzar la jornada, es va obrir un torn de paraula perquè intervinguera tota persona que ho considerara.