Visualització de contingut web

Comissió d'experts

Comité d'experts: està format per un grup d'experts i expertes independents, de caràcter consultiu, amb les següents funcions:

  • Definir els temes per a la Convenció a través d'un procés deliberatiu
  • Assessorament sobre la forma i els mitjans de transmetre la informació 
  • Funcions de suport i assessoria
  • Informar el comité de seguiment 

 

El comité d'experts està integrat pels següents membres:

Comité d'experts

Antonio Ariño Villarroya és catedràtic de sociologia de la Universitat de València. Dirigeix el Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim. Entre les investigacions i publicacions més recents destaquen: Pràctiques culturals a Espanya (Ariel, 2010), La secessió dels rics (Galàxia Gutemberg, 2016) amb Joan Romero; Cultures Obertes, Cultures crítiques (2019, Tirant lo Blanch). En aquest moment, realitza un estudi sobre la prostitució en la Comunitat Valenciana i una investigació sobre Anàlisi cultural i desigualtat.

 
 
 

Comité d'experts

José Álvaro Bonet Plá Doctor en Medicina i Cirurgia. Mèdic de família. Especialista en Psiquiatria Gerent del Departament València-Clínic-Malva-rosa

 

Comité d'experts

Bàrbara Blasco (València, 1972) és periodista i escriptora. Amb la seua novel·la "Diuen els símptomes" va obtindre el Premi Tusquets i el Premi de la Crítica Valenciana en 2020. Anteriorment havia publicat les novel·les "Sort" (2015) i "La memòria del filferro" (2018) amb l'editorial Contraban. És llicenciada en Periodisme per la Universitat CEU Cardenal Herrera amb Premi Extraordinari de carrera. Fa classes d'escriptura creativa i escriu a València Plaza, a les Províncies i en El País. 

 

Comité d'experts

Adela Cortina és Catedràtica Emèrita d'Ètica i Filosofia Política en la Universitat de València, membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, directora de la Fundació ÉTNOR, Doctora Honoris causa per diferents universitats nacionals i estrangeres, Premi Internacional d'Assaig "Jovellanos" 2007, Premi Nacional d'Assaig 2014, Premi de Drets Humans del Consell de l'Advocacia Espanyola, Premi Paraula, va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana 2017. Com a becària del DAAD i de la Humboldt-Stiftung, va aprofundir estudis en les Universitats de Munic i Francfort, on va treballar amb Karl-Otto Apel i Jürgen Habermas, creadors de l'ètica del discurs, que va introduir en el món espanyol i iberoamericà. Treballa en qüestions d'ètica (tant de fonamentació com d'aplicació a l'educació, la política, les empreses, els mitjans de comunicació, les professions i la intel·ligència artificial) i de filosofia política (ciutadania, democràcia, desenvolupe humà o cosmopolitisme). Els seus últims llibres són Aporofobia, el rebuig al pobre (Paidós, 2017) i Ètica Cosmopolita (Paidós, 2021)

 

 
 
 

Comité d'experts

Manuel Gómez Beneyto. Psiquiatra jubilat, especialitzat en epidemiologia psiquiàtrica, psiquiatria social i psicoteràpia. Ha exercit de Cap de Servei en diversos hospitals psiquiàtrics i recentment com a Coordinador del Centre de Salut Mental Malva-rosa. Ha sigut Catedràtic de Psiquiatria i Psicologia Mèdica de la Universitat de València i Coordinador de l'Estratègia en Salut Mental del Sistema Nacional de Salut.

 

 

 

Comité d'experts

Nel González. Familiar d'una persona amb trastorn mental, va arribar al moviment associatiu l'any 2000, com a voluntari en l'associació AFESA FEAFES Astúries a Gijón. Allí va començar donant cursos de tractament del cuir, formant-se posteriorment en auxiliar de psiquiatria i teràpia hipnòtica, la qual cosa li va obrir les portes per a ser capacitador en els grups de suport de Gijón.
De seguida li van demanar formar part de la Junta Directiva de l'associació, de la qual es va convertir en secretari arribant en 2004 a ocupar el càrrec de president de AFESA, representant en el *CERMI d'Astúries i representant en la Confederació, on va ocupar el càrrec de tresorer en 2005. Posteriorment es va fer càrrec de les funcions de secretari i des de juny de 2012 fins a octubre de 2015 va ser el vicepresident de la Confederació, convertint-se en president el 24 d'octubre de 2015.
 
 
 

Comité d'experts

Manuel Monfort. Professor Titular d'Universitat en el Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal, Unitat Docent d'Educació Física de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Doctor en Educació Física. Especialista de la matèria Arts Escèniques per a l'accés a la Universitat per la Universitat de València. Degà de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València (2013-2018). Director del Màster d'Investigació en Didàctiques Específiques i Coordinador del Programa de Doctorat de Didàctiques Específiques de la Universitat de València (2018-2020). Expert en educació per a la salut i en la formació del professorat.
 
 

 

Comité d'experts

Sacramento Pinazo, Professora Titular de Psicologia Social. Universitat de València. Doctora en Psicologia i Llicenciada en Pedagogia. Màster en Psicologia Comunitària. És coordinadora de la Unitat d'Investigació Intervenció Psicosocial en Envelliments i Cures al llarg de la Vida de la Facultat de Psicologia (Universitat de València).  Des de 2005 Presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i ha sigut Vicepresidenta de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (2015-2019).

 
 

Comité d'experts

Juan Romero és catedràtic de Geografia Humana i membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) a la Universitat de València del qual va ser el seu primer Director. Ha sigut professor en aqueixa Universitat en les Titulacions de Ciències Polítiques i de l'Administració, Periodisme, Història i Geografia, així com en diferents Màster. Ha sigut també Visiting Scholar en la School of Geography en la Universitat de Leeds. Durant els últims anys ha centrat la seua activitat investigadora en el camp de la governança multinivell, organització territorial de l'Estat, polítiques públiques i Estat de Benestar. Ha participat en qualitat d'expert en el procés d'elaboració de diferents informes, Estratègies i Plans tant per al govern central com per a diferents Comunitats Autònomes.

 

Comité d'experts

Llum de Myotanh Vázquez Canales  Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. Especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Doctora en Medicina per la Universitat de València.  És coordinadora del Grup Nacional de Salut Mental de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (semFYC), membre del grup del *Medicament i Salut Mental de la Societat Valenciana de Medicina de Família. Membre del grup d'investigació en Atenció Primària de INCLIVA. Tutora de residents i col·laboradora docent de la EVES. Col·labora de manera activa amb la plataforma ciutadana ACDESA per la defensa de la Sanitat Pública.